Susmulkintų putpelių kiaušinių lukštų naudojimas maistui neturi jokio šalutinio poveikio. Vartodami putpelių kiaušinių lukštus, galite nebijoti, kad kalcio perteklius nusės ant kaulų ir sąnarių, nebus ir šlapimo pūslės akmenligės. Jei kalcio nereikia, jis idealiai pasišalina iš organizmo.

Labai naudinga kiaušinio lukštų profilaktika nėštumo metu. Itin pageidautina vaikams nuo 1 metų iki 6 metų. Taip pat paauglystėje ir jaunystėje (iki 19–20 metų). Profilaktika du kartus per metus naudinga suaugusiems, siekiant išvengti stuburo ligų, dantų ėduonies ir osteoporozės. Lukšto miltelius ypač naudinga vartoti metų pradžioje, kai sulėtėja kalcio apykaita organizme.

Kaip vartoti miltelius – nevalgius ar po valgio? Šiuo atveju tai nesvarbu. Tuo pačiu metu galite dėti į maistą. Poveikis bus daug didesnis, jei putpelių kiaušinių milteliai bus suvartoti su 3-5 lašais citrinos sulčių, taip pat žuvų taukais, kuriuose yra daug vitamino D.

Dar geriau, kada kalcis ir kiti mikroelementai pasisavinami ištirpę vandenyje.

Kalcio tirpalas

Milteliai pilami į stiklainio dugną (1 litras vandens +1 arbatinis šaukštelis putpelių kiaušinio lukšto miltelių). Palaikoma 5 valandas. Toks vanduo naudojamas gerti ir ruošti arbatą, žolelių užpilus, kavą, sriubas, o savo organizmą prisotiname kalcio jonais ir kitais mikroelementais.

Beje, kiaušinio apvalkalas išvalo vandenį nuo chloro ir sunkiųjų metalų, atkuria rūgščių-šarmų pusiausvyrą.

Putpelių lukštus rekomenduojama naudoti kaip gydomąją ir stiprinančią priemonę tokiais atvejais:

  • Virškinimo sutrikimai ir skrandžio skausmai;
  • Nervų sistemos sutrikimai, nemiga, dirglumas, lėtinis nuovargis; sąnarių problemos;
  • Kaulų trapumas, nagų trapumas ir plaukų slinkimas, kaip prevencinė priemonė dirbant su sunkiaisiais metalais;
  • Anemija ir avitaminozė, šienligė, astma, ėduonis, stuburo ligos.

Nėščios moterys – gimdos raumenų atonija, hipertenzija, gimdymo silpnumo prevencija.

Vyresnio amžiaus žmonės – osteoporozė, sąnarių ligos, reumatas.

Vaikams – rachito ir anemijos profilaktika, kaulų masės ir dantų emalio, nervų sistemos, endokrininės ir virškinimo sistemos stiprinimas, protinės veiklos gerinimas.

Putpelių kiaušinių lukštų sudėtis sutampa su žmogaus kaulų ir dantų sudėtimi, be to, jie stimuliuoja kaulų čiulpų kraujodaros funkciją, yra naudingi visam kūnui.

Paruošimas

Kiaušinius pirmiausia reikia išvirti, nuplaunant lukštą kempinėle šiltame vandenyje su nedideliu kiekiu sodos. Išimkite kiaušinio vidų. Nuplaukite ir vidų, nuimkite kietą vidinę plėvelę. Išdžiovinti. Sausus lukštus galima sumalti į miltelius. Laikyti tamsioje, sausoje vietoje.

Išvirtas lukštas sveikesnis ir saugesnis. Putpelių kiaušiniai verdami taip pat, kaip ir vištienos kiaušiniai, išskyrus tai, kad procesas vyksta šiek tiek greičiau.

Putpelių kiaušinių virimas

Putpelių kiaušinius nuplauname. Dedame į nedidelį puodą. Užpilti šaltu vandeniu. Viryklėje nustatyti didžiausią kaitrą. Leisti užvirti ir iškart išjungti. Kiaušinius tame vandenyje palaikyti:

  • 5 sekundes – tryniai bus skysti;
  • 1 minutę – tryniai bus minkšti;
  • 2 minutes – tryniai bus kieti.

Naudojimas

Kaip vartoti miltelius – nevalgius ar po valgio? Šiuo atveju tai nesvarbu. Tuo pačiu metu galite dėti į maistą. Poveikis bus daug didesnis, jei putpelių kiaušinių milteliai bus suvartoti su 3-5 lašais citrinos sulčių, taip pat su žuvų taukais, kuriuose yra daug vitamino D.

Prieš naudojimą į miltelius patariama įpilti citrinos sulčių arba naminio obuolių acto.

Dažniausiai patariama naudoti miltelius su maistu.

Skirtingo amžiaus normos:

  • vyresni nei vienerių metų kūdikiai – ant arbatinio šaukštelio galo;
  • vaikai iki šešerių metų – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • iki dvylikos metų – 1 arbatinis šaukštelis;
  • iki aštuoniolikos metų – 0,5 valgomojo šaukšto;
  • suaugusieji – 1 valgomasis šaukštas.
  • Putpelių kiaušinių lukštus geriau vartoti vakare, kalcis geriausiai pasisavinamas po pietų.
    Susmulkinti lukštai dažniau naudojami prieskonių pavidalu, bet koks paruoštas patiekalas apibarstomas milteliais: košė, sriuba, varškė.

Svarbu! Geriausias laikas valgyti sutrintus lukštus yra žiemos-pavasario sezonas, kai nėra vaisių ir daržovių, padidėja peršalimo ir vitaminų trūkumo rizika. Naudojimo laikas yra vienas mėnuo, po kurio reikia padaryti pertrauką.

Plaukams, nagams, odai ir dantims

1/3 arbatinio šaukštelio susmulkintų putpelių kiaušinių lukštų su 2 žuvų taukų kapsulėmis prieš miegą. Vartoti kiekvieną dieną, ypač rekomenduojama nuo rudens iki pavasario.

PUTPELIŲ KIAUŠINIAI

Apsaugo nuo hipertenzijos, normalizuoja organų ir audinių veiklą, stiprina kraujagysles ir padeda pasisavinti maistines medžiagas, palaiko medžiagų apykaitos procesus, stiprina imuninę sistemą, gerina smegenų veiklą. Putpelių kiaušiniai normalizuoja virškinamojo trakto, širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.

Vaikams, valgantiems putpelių kiaušinius, sumažėja kalcio poreikis. Jie mažiau pavargsta, tampa judresni, nekyla problemų ruošiant pamokas.

Putpelių kiaušiniai skatina augimą. Vaikai, kurie atsilieka nuo savo bendraamžių, per vienerius metus, pradėję valgyti putpelių kiaušinius, paauga 8-15 cm, be to, juose esantis aktyvus vitaminas D neleidžia vystytis rachitui.

Penkiuose putpelių kiaušiniuose, kurių masė prilygsta vienam vištos kiaušiniui, yra penkis kartus daugiau kalio, 4,5 karto daugiau geležies, 2,5 karto daugiau vitaminų B1 ir B2. Žymiai daugiau putpelių kiaušiniuose vitamino A, nikotino rūgšties, fosforo, vario, kobalto, ribojančių ir kitų aminorūgščių. Putpelių kiaušiniai nesukelia diatezės ir kitų alerginių reakcijų, turi tonizuojančių savybių.

Taip pat putpelių kiaušinių naudojimas teigiamai veikia nervų sistemos sutrikimus, anemiją, hipertenziją, bronchinę astmą, diabetą. Nėščios moterys nepraranda dantų. Vyresnio amžiaus žmonėms dantų ėduonies ir plaukų slinkimo procesas sulėtėja ir sustoja.

Potencijos stiprinimas

Sakoma, kad putpelių kiaušiniai yra stipresni nei Viagra.

Putpelių kiaušiniuose yra daug fosforo, geležies, mikroelementų, taip pat gausu mineralinių medžiagų, vitaminų A, B1 ir B2.

Patariama nevalgius suvalgyti keturis žalius putpelių kiaušinius ir užgerti šaukštu degtinės, užpiltos graikinių riešutų pertvarėlėmis. Arba užlašinti ant putpelių kiaušinio kelis lašus citrinos sulčių ir suvalgyti žalią su visu lukštu.

****

Vaikams patariama duoti nuo 2 iki 6 vienetų per dieną, priklausomai nuo amžiaus, o suaugusiems – 4-6 putpelių kiaušinius kasdien ryte ant tuščio skrandžio. Juos geriausia valgyti žalius užgeriant gerai šiltu vandeniu. Naudojimas turėtų būti sistemingas.

„Gogel mogel“

Yra puiki priemonė, rekomenduojama gydyti nuo gerklės skausmo, nuo užkimimo ir balso praradimo.

Rekomenduoja išplakti porą kiaušinių trynių su cukrumi ir ryte nevalgius suvalgyti du arbatinius šaukštelius.

Putpelių kiaušinių virimas

Putpelių kiaušinius nuplauname. Dedame į nedidelį puodą. Užpilti šaltu vandeniu. Viryklėje nustatyti didžiausią kaitrą. Vandeniui užvirus iškart išjungiame. Kiaušinius tame vandenyje palaikome:

  • 5 sekundes, jei norime, kad tryniai liktų skysti;
  • 1 minutę, jei norime, kad tryniai būtų minkšti;
  • 2 minutes, jei norime, kad tryniai būtų kieti.

Parašykite komentarą