Burokine tarka sutarkuoto žalio burokėlio pripildyti pilną stiklinį indą. Iki indo viršaus užpilti ne mažesnio kaip 50 laipsnių stiprumo degtine. Leisti prisitraukti šiltoje, tamsioje vietoje 14 dienų. Nukošti. Gerti patariama po 1 valgomąjį šaukštą prieš valgį 1-2 kartus per dieną.
******************************
Kedro riešutų branduoliukų tinktūra: į stiklainį suberti 40 gramų išgliaudytų riešutų branduolių. Užpilti 0,5 litro geros degtinės. Sandariai uždengtą, laikyti 40 parų tamsioje, vėsioje vietoje pastoviai sujudinant. Po 40 parų tinktūrą nukošti. Gerti rekomenduojama po 40 lašų į puse stiklinės vandens 2-3 kartus per dieną.
******************************
Šalavijų vynas: gerina atmintį, ramina nervus, padeda tinstant kojoms: 100 gramų susmulkinti sausi šalavijo lapai +1 litras vynuogių vyno. Leisti prisitraukti šiltoje, saulėtoje vietoje 14 dienų. Kasdien sujudinti. Nukošti. Naudoti patariama po 25 ml 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį.
******************************
300 gramų susmulkinto graikinio riešuto +300 gramų džiovinto abrikoso +3 vienetai citrinų su žievele. Visa tai sumalti ir pridėti 1 valgomąjį šaukštą medaus. Viską gerai išmaišyti. Laikyti šaldytuve. Naudoti patariama 1 kartą per dieną po 1 valgomąjį šaukštą suaugusiems ir po 1 arbatinį šaukštelį vaikams. Naudoti rekomenduojama ryte nevalgius, bet galima ar prieš pietus, ar nakčiai.
******************************
100 gramų sumaltų graikinių riešutų +100 gramų nuluptų ir sutarkuotų obuolių +2 citrinų sultys +1 valgomasis šaukštas medaus. Gerai sumaišyti. Laikyti šaldytuve. Naudoti patariama 1 kartą per dieną po 1 valgomąjį šaukštą suaugusiems ir po 1 arbatinį šaukštelį vaikams.
******************************
Graikinio riešuto lapai +500 ml karšto vandens. Leisti prisitraukti 10 valandų. Nukošti. Patariama gerti kasdien po 80 ml.
******************************
Labai susmulkintą krieno šaknį užpilkite virintu vandeniu (apsemtinai). Leiskite prisitraukti 2 valandas. Nukošti. Pridėti medaus (1:1). Gerai išmaišyti. Gerti patariama po 1 valgomąjį šaukštą ryte ir vakare.
******************************
3-4 stiklinės susmulkintų eglės arba pušies spyglių +4 stiklinės šalto vandens +2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių. Viską sumaišyti. Leisti prisitraukti vėsioje vietoje 3 dienas. Nukošti. Pagal skonį dar įpilti citrinos sulčių. Gerti patariama po puse stiklinės 2 kartus per dieną.
******************************
400 gramų nuvalytos ir susmulkintos imbiero šaknies +500 ml degtinės. Leisti nusistovėti 7 dienas tamsioje, vėsioje vietoje. Nukošti. Gerti patariama po 15 ml ryte ir vakare prieš valgį.
******************************
1-2 citrinos be sėklyčių, gerai nuplautos ir susmulkintos +1 stiklinė medaus. Gerai išmaišyti. Laikyti šaldytuve. Naudoti patariama po 1 arbatinį šaukštelį 5 kartus per dieną.
******************************
1 susmulkinta citrina +2-3 susmulkintos česnako skiltelės. Gerai išmaišyti. Laikyti šaldytuve. Naudoti patariama valgio metu arba prieš valgį po 1 arbatinį šaukštelį.
******************************
400 gramai česnako +24 citrinų sultys. Česnaką sugrūsti į tyrelę. Sumaišyti ir leisti prisitraukti 24 dienas vėsioje, tamsioje vietoje. Nukošti. Gerti patariama po vieną arbatinį šaukštelį prieš miegą į pusę stiklinės vandens.
******************************
Keletas smulkiai sutarkuotų česnako skiltelių + medus (1:1). Gerai sumaišyti. Laikyti šaldytuve. Naudoti patariama po 1 arbatinį šaukštelį keletą kartų per dieną, užsigeriant vandeniu.
******************************
Šaltalankio uogų arbata: 100 gramų uogų +2 valgomieji šaukštai cinamono +1 valgomasis šaukštas medaus. Uogas sublenderiuoti ir užpilti 0,5 litro verdančio vandens. Atvėsus, sudėti medų ir cinamoną. Patariama gerti po stiklinę 3 kartus per dieną.
******************************
Česnako tinktūra: dvi susmulkintos česnako galvutės +0,7 litro pusiau saldaus raudono vyno. Leisti prisitraukti tamsioje, vėsioje vietoje 14 dienų. Kasdien sujudinti. Nukošti. Gerti patariama po 1 valgomąjį šaukštą prieš valgį, užsigeriant vandeniu.
******************************
100 ml citrinos sulčių +200 gramų medaus +50 ml gero alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišyti. Rekomenduojama vartoti po 1 arbatinį šaukštelį ryte prieš valgį. Naudoti patariama 1 mėnesį. Per metus rekomenduojama pakartoti kas antrą mėnesį.