ANGINA COMBINED

SUAUGUSIEMS

Gerklės skalavimo skystis turėtų būti šiltas ir skalauti gerklę rekomenduojama reguliariai: kas valandą ar kas pusantros valandos.

*************************************

Rekomenduojama per dieną 5-6 kartus po 10-15 minučių kramtyti po mažą ajero šaknies gabaliuką.

*************************************

10 gramų medetkų žiedų +200 ml  verdančio vandens. Šiltai apsukus stiklinį indą, leisti prisitraukti 4-5 valandas. Nukošti, medetkas nuspausti. Laikyti patariama vėsioje vietoje ne ilgiau 2 dienas. Skalavimui: 1 stiklinė karšto vandens +1 arbatinis šaukštelis paruoštų medetkų. Skalauti rekomenduojama po kelis kartus dienos bėgyje.

*************************************

1 valgomasis šaukštas medetkų žiedų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 2 valandas. Nukošti. Gerti patariama po  2 valgomuosius šaukštus  tris kartus per dieną 20-30 minučių prieš valgį.

*************************************

20 gramų medetkos žiedų ir lapų +1litras verdančio vandens. Pavirinti 15 minučių ant mažos ugnies. Leisti prisitraukti 2 valandas. Nukošti. Gerti patariama po 1 valgomąjį šaukštą su šiltu vandeniu įsidėjus medaus 2 kartus per dieną.

*************************************

10 medetkos žiedų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 1 valandą. Nukošti. Rekomenduojama šiuo antpilu 3-4 kartus per dieną skalauti gerklę.

*************************************

Puse litro raudono vyno +20 vienetų medetkos žiedų. Ant silpnos ugnies pamaišant pakaitinti iki užvirimo. Nukošti. Patariama gerti gerai šiltą po puse stiklinės prieš valgį 3 kartus per dieną.

*************************************

1 valgomasis šaukštas čiobrelio +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 30 minučių. Nukošti. Gerklę skalauti patariama po kelis kartus per dieną.

*************************************

Gerklę rekomenduojama skalauti džiovintų bruknių lapų nuoviru po keletą kartų per dieną. 1 valgomasis šaukštas bruknių lapų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 30 minučių. Nukošti.

*************************************

Gerklę rekomenduojama skalauti šiltu vandeniu su citrinos sultimis.

*************************************

Kėnio aliejus 3-4 lašai + puse stiklinės gerai šilto vandens. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Patariama skalauti gerklę 3-5 kartus per dieną.

*************************************

1 stiklinė sutarkuoto žalio burokėlio +2 valgomieji šaukštai acto. Leisti kurį laiką nusistovėti.  Nukošti, nuspausti. Patariama gautu turiniu skalauti gerklę.

*************************************

1 sutarkuotas burokėlis. Nuspausti sultis. Jomis patariama skalauti gerklę.

*************************************

Tik prasidėjus anginai, patariama kramtyti medaus korius.

*************************************

Svogūną sutarkuoti, nuspausti sultis. Patariama gerti po 1 valgomąjį šaukštą ryte ir vakare. Nakčiai ant kaklo rekomenduojama uždėti šiltą sutarkuoto svogūno kompresą.

*************************************

Imti 2-3 skilteles citrinos be odelės ir įsidėjus po vieną į burną lėtai čiulpti, po truputėlį nuryjant sultis. Citrinos skiltelę stengtis laikyti burnoje kuo toliau (kuo arčiau gerklės). Procedūrą atlikti kas valandą, kol nepasijusite geriau.

*************************************

Patariama kaklą apsukti šviežių kopūstų lapais ir aprišti šiltu šaliku arba šilta skara. Kopūsto lapus rekomenduojama keisti kas dvi valandas.

*************************************

100 gramų medaus +1 valgomasis šaukštas aviečių uogienės.

Pastoviai maišant kaitinti iki užvirimo. Šiek tiek atvėsinus – viską išgerti iš karto. Atsigulti į lovą ir šiltai apsikloti.

*************************************

Patariama keptuvėje pakaitintas grikių kruopas suberti į kojinę ir uždėti ant kaklo. Aprišti šiltu šaliku.

*************************************

1 arbatinis šaukštelis išdžiovintų ir susmulkintų gervuogės lapų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 15 minučių. Nukošti. Rekomenduojama išgerti 1-2 stiklines per dieną. Šiuo gervuogių lapų nuoviru patariama skalauti gerklę.

*************************************

Po valgio patariama kramtyti nedidelį gabalėlį propolio. Dienos normą – 5 gramai.

*************************************

1 arbatinis šaukštelis anyžių sėklų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 15-20 minučių. Nukošti. Gerti rekomenduojama nedideliais kiekiais 4 kartus per dieną 30 minučių iki valgio.

*************************************

Pusę stiklinės maltų kmynų +1 stiklinė verdančio vandens. Pavirinti ant mažos ugnies 15 minučių. Nukošti. Į gautą skystį įpilti ¼ stiklinės vandens. Pakaitinti iki užvirimo. Nukelti nuo ugnies. Į gautą skystį įpilti 1 valgomą šaukštą konjako. Gerti patariama kas 30 min po 1 valgomąjį šaukštą.

*************************************

Citrinos sultys + žiupsnelis druskos + žiupsnelis juodųjų pipirų. Patariama skalauti šiuo mišiniu gerklę.

*************************************

3-4 virtos bulvės +1 valgomasis šaukštas bet kokio aliejaus +3 lašai jodo. Panaudoti kompresėliui ant gerklės. Apsukti šiltu šaliku. Patariama kompresėlį daryti nakčiai ir laikyti iki ryto.

*************************************

3 arbatiniai  šaukšteliai susmulkintų svogūnų lukštų +0,5 litro verdančio vandens. Užvirinama. Leisti prisitraukti 3-4 valandas. Nukošti. Rekomenduojama 5-6 kartus per dieną skalauti gerklę.

*************************************

2-3 susmulkintos česnako skiltelės +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 1 valandą. Nukošti. Patariama skalauti gerklę 4-6 kartus per dieną.

*************************************

Skalauti gerklę patariama raugintų kopūstų sultimis.

*************************************

Krieno sultys su vandeniu 1:1. Rekomenduojama skalauti gerklę.

*************************************

1 valgomasis šaukštas susmulkintų rožių žiedlapių +1 stiklinė verdančio vandens. Ant nestiprios ugnies palaikyti iki užvirimo. Leisti prisitraukti 1 valandą. Nukošti. Skalauti rekomenduojama 3-4 kartus per dieną.

*************************************

4 arbatiniai šaukšteliai susmulkintų šalavijo lapų +2 stiklinės verdančio vandens. Leisti prisitraukti 30 minučių. Nukošti. Rekomenduojama skalauti gerklę  gautu nuoviru 4 kartus per dieną.

*************************************

100 gramų šalavijų +0,5 litro raudono vyno. Leisti prisitraukti 2 savaites tamsioje, vėsioje vietoje. Laikas nuo laiko- sujudinti. Nukošti. Gerti rekomenduojama po 2 valgomuosius šaukštus 3-5 kartus per dieną prieš valgį. Patariama gautu antpilu skalauti gerklę.

*************************************

Pušies pumpurai arba pušų spygliai (susmulkinti). Juos užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad būtu 10 kartų daugiau negu pumpurų ar spyglių. Pavirinti ant mažos ugnies 30 minučių. Leisti prisitraukti 4 valandas. Nukošti. Naudoti patariama gerklės skalavimui. Nors galima ir gerti mažomis normomis 3 kartus per dieną.

*************************************

Vandenyje ištirpinti truputį medaus. Patariama gautu tirpalu skalauti gerklę 4-5 kartus per dieną.

*************************************

1 dalis susmulkintos ąžuolo žievės +10 dalių kambario temperatūros vandens. Pavirinti 10 minučių. Leisti atšalti iki kambario temperatūros. Nukošti. Patariama naudoti gerklės skalavimui.

*************************************

15 gramų susmulkintų graikinio riešuto lapų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 15 minučių. Nukošti. Rekomenduojama skalauti gerklę.

*************************************

1 valgomasis šaukštas obuolių acto +1 stiklinė šilto vandens. Gerklę skalauti rekomenduojama kas valandą.

*************************************

1 dalis kalankės sulčių +1 dalis vandens. Rekomenduojama skalauti gerklę keletą kartų per dieną.

*************************************

Liepos lapai arba aviečių lapai: 1 valgomasis šaukštas susmulkintų lapų +1 stiklinė verdančio vandens. Pavirinti ant silpnos ugnies 5 minutes. Leisti prisitraukti 30-40 minučių. Nukošti. Gerklę rekomenduojama šiltu nuoviru skalauti kelis kartus per dieną.

*************************************

3-5 lašai baziliko aliejaus +1 stiklinė verdančio vandens. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Rekomenduojama skalauti gerklę 2-3 kartus per parą.

*************************************

VAIKAMS

3 arbatiniai šaukšteliai susmulkintų svogūnų lukštų +0,5 litro karšto vandens. Pakaitinti ant mažos ugnies tik iki užvirimo. Leisti prisitraukti 7-8 valandas. Nukošti. Rekomenduojama naudoti gerklės skalavimui.

*************************************

Pakaitinti degtinę. Ant vaiko kaklo patariama dėti polietileninį maišelį, kad nenudeginti. Suvilgyti kompresėlį degtinėje ir dėti ant kaklo. Ant kompresėlio dėti dar polietileninį maišelį. Šiltai aprišti ir žiūrėti, kad kompresėlis neatšaltų. Kartoti rekomenduojama 4-5 kartus.

*************************************

Rupi druska – ją gerai iškaitini sausoje keptuvėje. Po to rekomenduojama šiltą dėti ant kaklo ir aprišti. Procedūros eiliškumas ir būdas – kaip ir su degtine.

*************************************

Kėnio aliejaus. Patariama duoti vaikui jo pakvėpuoti. Galima patepti po nosele.

*************************************

Česnako sultis atskiesti su vandeniu 1:50. Rekomenduojama  virš jo pakvėpuoti per burną. Suaugusiam česnako sultis atskiesti su vandeniu – 1:10.

Parašykite komentarą