Liaudies medicinoje avies taukai žinomi kaip gydomoji priemonė naudojama vidiniam ir išoriniam gydymui. Jais galima gydyti sumušimų mėlynes, nepūlingas žaizdas, nudegimus. Patariama juos naudoti sutrikus medžiagų apykaitai, erozijos ir kitų ginekologinių uždegimų atvejais.
Į avies taukų sudėtį įeina: vitaminas A, kuris būtinas medžiagų apykaitos gerinimui, vitaminas B, kuris mažina smegenų senėjimą – gerina atmintį, vitaminai D, E, K. Šitokia avies taukų sudėtis palaiko normalią medžiagų apykaitą ir apsaugo organizmą nuo neigiamo aplinkos poveikio.
Avių taukai giliai šildo, regeneruoja audinius, gerina kraujotaką, nuima skausmą. Gydomasis avienos riebalų poveikis pagrįstas šiuo poveikiu.
Avienos riebalų paruošimas
Avienos riebalai lydomi taip pat, kaip jautienos ar kiaulienos riebalai. Naudojami riebalai nuo jaunų avių ar ėriukų. Smulkiai supjaustomi. Dedama į puodą. Tirpinti ant vidutinės ugnies. Svarbu, kad ištirpę taukai neužvirtų, todėl geriau tirpinti vandens vonelėje.
Vartojant nedideliais kiekiais, jie gali padėti normalizuoti hormonų lygį. Kaukazo tautos aktyviai naudoja ėrienos riebalus vyrų impotencijos gydymui.
Be to, avienos riebalai turi tokį teigiamą poveikį organizmui: antioksidantų buvimas gerina kraujotaką, toksinų pašalinimą iš organizmo; padidina pažeistų audinių atsigavimo greitį; sumažina onkologinių ligų riziką; padidėja fizinė ištvermė, praeina mieguistumas, įtampa, nuovargis; oda yra apsaugota nuo ultravioletinių spindulių poveikio; normalizuojasi nagų, plaukų linijos, dantų, odos būklė.
Kosulys
Pagrindinės naudingos šio produkto savybės yra jo gebėjimas veiksmingai kovoti su peršalimu, taip pat su viršutinių kvėpavimo takų ligomis.
Taukai vartojami kosuliui, faringitui, bronchitui, slogai gydyti. Taukai šiuo atveju naudojami kompleksiškai – tiek tepimui, trynimui, tiek vidiniam naudojimui. Norint visiškai atsikratyti peršalimo simptomų, pakanka 3-4 dienų aktyvaus avių taukų naudojimo.
Piene atskiesti avių taukai padeda ir rūkantiems: ne tik pašalina kosulį, bet ir gerai išvalo plaučius.
Iš avių taukų gaminami kompresai, kuriais gydomas ilgas, sausas kosulys ir net plaučių uždegimas.
Jei kamuoja stiprus kosulys ar gerklės skausmas, ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį ištirpusių taukų stiklinėje šilto pieno. Taip pat galite gerti žolelių ar spygliuočių arbatą su šiais taukais. Liaudies medicina teigia, kad per dieną pakanka šio gėrimo išgerti 3 stiklines, kad per 3 dienas visiškai atsigautumėte nuo kosulio.
Taip pat tai gali padėti kompleksiškai gydant bronchitą, plaučių uždegimą. Tokio gydymo metu galima daryti kompresus ir uždėti juos ant krūtinės: 1 valgomasis šaukštas vazelino +1 valgomasis šaukštas taukų. Gerai sumaišyti. Rekomenduojama naudoti kaip alternatyvą garstyčių pleistrams.
2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių +1 arbatinis šaukštelis taukų +2 arbatiniai šaukšteliai medaus. Gerai sumaišyti. Rekomenduojama vartoti gripo, peršalimo profilaktikai. Turi būti laikoma šaldytuve. Puikiai tinka esant sausam kosuliui.
Avienos riebalus nuo kosulio su medumi paruošti galima labai paprastai. Toks vaistas lengvai tinka vaikams ir suaugusiems. Norint jį paruošti, reikia vienodais kiekiais sumaišyti pieną, medų ir avienos taukus. Visa tai reikia pakaitinti vandens vonelėje, kad ištirptų taukai ir medus. Tokia priemonė gali padėti nuo bronchito, sauso ir šlapio kosulio.
Esant aukštai kūno temperatūrai, „riebaus“ gėrimo naudojimas yra labai nepageidautinas, nes tai gali tik pabloginti situaciją.
Peršalimas
Ištirpinkite 3-4 valgomuosius šaukštus taukų. Prieš miegą patariama gausiai jais patepti krūtinę ir nugarą. Venkite įtrynimo aplink širdies sritį. Tada reikia apsirengti šiltais drabužiais ir eiti miegoti. Ryte pajusite palengvėjimą. Sumažės kosulys, bus daugiau fizinių jėgų.
Sąnarių skausmas
Sąnarių skausmams šalinti naudojami tik nesūdyti avienos riebalai, kurie storu sluoksniu užtepami ant skaudamų kūno vietų ir papildomai apvyniojami maistine plėvele. Norint užtikrinti tinkamą efektą, rekomenduojama tą vietą dar apvynioti šiltu audiniu, paliekant visa tai kuo ilgesniam laikui. Kartą per kelias dienas seni riebalai pakeičiami naujais. Ir toliau laikyti kompresą. Jeigu nėra galimybės nešioti tvarsčio kasdien, tuomet visą mėnesį kiekvieną dieną į skaudamą vietą reikia įtrinti ištirpusius, visada šiltus avienos riebalus, atliekant šią procedūrą dažniausiai prieš naktį, papildomai naudojant šiltą audinį šilumos palaikymui.
Avių taukai naudojami šiltu pavidalu. Avies taukai giliai sušildo, regeneruoja audinius, gerina kraujotaką, nuima skausmą.
Išvarža
Pasiruošti du šaukštus sušaldytų ištirpintos avienos riebalų. Prieš naudojimą produktas sutarkuojamas ant rupios trintuvės. Susmulkinti riebalai paskirstomi ant medvilninio audinio ir rekomenduojama uždėti toje vietoje, kur yra išvarža. Kompresas turi būti apdengtas plėvele. Palaikyti dvi dienas.
Nauda smegenims
Lydytuose avių taukuose yra daug vitamino B1. Tai reikalinga tiems, kurie nuolat dirba protinį ir sunkų intelektualinį darbą. Esant pakankamam vitamino kiekiui, pastebimai pagerėja atmintis ir gebėjimas analizuoti. Įrodyta, kad avienos riebalai kelis kartus lėtina smegenų ląstelių senėjimą ir skatina jų augimą.
Venų varikozė
Riebalinis produktas supjaustomas plonais, smulkiais gabalėliais ir patariama dėti ant skaudamos vietos, ant viršaus pirmiausia apvynioti polietilenu, o paskui – vilnoniu audiniu. Pakanka dviejų tokių kompresų per dieną, ir po kelių savaičių venos taps mažiau pastebimos ir beveik visiškai nustos skaudėti.
Kulno pentinai (Gaidžio pentinas)
Viso žalio kiaušinio (su lukštu) mišinys +100 gramų avienos riebalų +100 ml acto esencijos. Gerai sumaišyti ir palikti tamsioje vietoje 24 valandas. Rekomenduojama jame sudrėkinti tamponą ir uždėti ant gaidžio pentino vietos kompreso pavidalu. Ant viršaus užsimauti tamprią kojinę. Reguliariai naudoti (kasdien ir naktį), kol nepajusite pagerėjimo.
Imuniteto stiprinimas
Avienos riebaluose yra vitamino A, kuris aktyviai dalyvauja imuninės sistemos veikloje. Gaunamas didelis vitamino A kiekis padeda stiprinti organizmo apsaugą. Naujausių tyrimų duomenimis, žmonės, sistemingai valgantys aukščiausios rūšies ėrienos riebalus, kelis kartus rečiau serga ūmiomis kvėpavimo takų ir kvėpavimo takų infekcijomis.
Lipoma
Lipoma – (dažniausiai diagnozuojami poodiniai gerybiniai riebalinio audinio navikai).
Naudojami karšti riebalai: rekomenduojama keliais sluoksniais sulankstytą marlę pamirkyti karštuose riebaluose ir uždėti ant lipomos. Tada reikia palaukti, kol kompresas atvės. Reikia kad riebalų temperatūra būtų tokia, kad nenudegintų odos.
PERSPĖJIMAS
Nepatariama valgyti patiekalų, pagamintų iš ėrienos riebalų, sergant ateroskleroze, inkstų, kepenų ligomis, tulžies pūslės uždegimu. Tokį maistą draudžiama vartoti žmonėms, kenčiantiems nuo nutukimo. Sergantieji skrandžio opalige, mažo rūgštingumo gastritu reikėtų vartoti avienos riebalus atsargiai, juos keisti liesesniu maistu.
Reikėtų pažymėti, kad avienos riebalų negalima vartoti esant aukštai kūno temperatūrai, kad nepablogintumėte situacijos.
Patariama naudoti lėtiniam bronchitui, užsitęsusiam sausam kosuliui gydyti. Norėdami tai padaryti, išlydytais ėrienos riebalais rekomenduojama įtrinti krūtinę ir nugarą. Apdenkite maistine plėvele ir šiltai susivyniokite. Geriausia tokius kompresus daryti nakčiai. Net viena procedūra duoda teigiamą efektą.
Išorinį pritaikymą rekomenduojama derinti su vidiniu naudojimu. Stiklinėje šilto pieno ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą ėrienos riebalų. Gerti patariama prieš naktį. Liaudies medicina teigia, kad per tris-penkias tokio gydymo dienas kosulys visiškai išnyksta.