Vištų kojelės turi daug baltymų. Jie gali padėti kovojant su padidintu kraujo spaudimu.
Vištų kojelėse yra nemažas kiekis kolageno. Būtent šio baltymo dėka mūsų oda atrodo tampresnė ir lygesnė. Kolagenas ne tik padeda išlaikyti odos elastingumą, bet ir pagreitina ląstelių regeneraciją, padeda geriau įsisavinti kalcį, stiprina kraujagyslių sieneles.
Todėl vištų kojelės – tai natūralus kolageno šaltinis. Teigiama, kad pastoviai naudojant vištų kojeles galima sumažinti odos raukšles.
Būtent nemažas kolageno kiekis vištų kojelėse padeda sąnariams išlikti sveikesniems.
Aišku, verdant vištų kojeles, kokia tai kolageno dalis išyra, bet ir tiek kiek lieka užtenka, kad kremzlės taptų elastingesnės ir stangresnės. Dažnai naudojant maistui vištų kojeles, kremzlės taip neišsinešioja, tarnauja ilgiau ir palaiko sąnarių judrumą.
Vištų kojelėse esantis kolagenas daro mūsų odą sveikesnę ir gražesnę, gerina kraujotaką stiprindamas kraujagyslių sieneles, stabdo artrito vystymąsi, apramina sąnarių skausmą, mažina patinimus ir uždegimus, stiprina kaulus.
Vištų kojelių receptas:
Paruoštas vištų kojeles dedame į puodą. Apsemtinai užpilame šaltu vandeniu. Užvirus vandeniui verdame 2 valandas ant nedidelės ugnies. Nugaravusį vandenį laikas nuo laiko papildyti vandeniu – kojelės turi visą laiką būti apsemtos. Atšaldyti. Nukošti.
Galima gautą sultinį supilstyti porcijomis į turimą pakuotę ir dėti į šaldiklį (100-150 ml – tai vienos savaitės norma. Patariama tokį kiekį šio buljono naudoti tik vieną kartą per 7 dienas.). Norint naudoti paruoštą sušaldyto buljono porciją – galima atšildyti nedideliame kiekyje vandens ir naudoti pagal paskirtį. Kad skaniau būtų- galite prisidėti prieskonių- pagal savo skonį.
Perspėjimas!!!
Nepatartina vištų kojelių produktus vartoti dažniau negu vieną kartą per savaitę.