Cukralige combined

Švariai nuvalytus ir nuplautus topinambo gumbelius supjaustyti plonomis riekutėmis, išdžiovinti džiovyklėlėje. Gerai išdžiūvusius sumalti kavamale į miltelius ir naudoti patariama po 1 arbatinį šaukštelį į stiklinę vandens ryte prieš valgį. Šitaip naudojant topinambo miltelius – cukraus kiekis sumažėja labai ženkliai.
******************************
Topinambo viršutinę augalo dalį (stiebai ir lapai) susmulkinti ir du valgomuosius šaukštus susmulkintos masės apipilti 0,75 l verdančio vandens (galima naudoti ir džiovintą, ir žalią masę). Palaikyti vieną naktį (apie 10 val.). Nukošti per sietelį. Gerti pusę stiklinės (100 ml) 4 kartus per dieną, likus 15 minučių iki valgio. Gydymo kursas – 20 dienų.
******************************
1 valgomasis susmulkintų juodojo serbentų lapų + 1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 20 minučių. Nukošti. Gerti patariama po ½ stiklinės 3-4 kartus per dieną.
******************************
1 valgomasis šaukštas susmulkintų gervuogės lapų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 1 valandą. Nukošti. Gerti patariama po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną- prieš valgį.
******************************
20 gramų susmulkintų sausų daržinės pupelės ankščių +1 litras verdančio vandens. Pavirinti kol ankštys išvirs. Nukošti. Gerti patariama po 0,5 litro per dieną – lygiomis dalimis.
******************************
1 valgomasis šaukštas kavamale sumaltos grikių kruopos +1 stiklinė kefyro. Sumaišome ir leidžiame pabūti 8-10 valandų. Patariama ryte 30 minučių prieš pusryčius visa tai išgerti.
******************************
20 gramų susmulkintų didžiųjų debesylo šaknų +1 stiklinė vandens. Pavirinti 30 min. Nukošti. Gerti patariama po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį.
******************************
Žiupsnis sudžiovintos saldžialapės kulkšnės žolės +1 stiklinė karšto – neverdančio vandens. Leisti prisitraukti 3 valandas. Nukošti. Gerti rekomenduojama po porą valgomųjų šaukštų 3 kartus per dieną.
******************************
30 gramų susmulkintos saldžialapės kulkšnės žolės +0,5 litro 50 laipsnių degtinės. Leisti prisitraukti tamsioje, vėsioje vietoje 2 savaites. Kasdiena indą pakratyti. Filtruoti nereikia, patariama gerti po 20-25 lašus 1 ¼ stiklinės vandens 3-4 kartus dienoje, likus 30 minučių iki valgymo pradžios.
******************************
1 stiklinė sudžiovintų kriaušių ir šermukšnio uogų +1 litras vandens. Gerai išverdame sudžiovintus vaisius. Leidžiame pastovėti 4 valandas. Šitą kompotą patariama gerti po puse stiklinės 4 kartus per dieną.
******************************
1 valgomasis šaukštas šviežių erškėtrožių vaisių +2 stiklinės verdančio vandens. Pavirinti 10 minučių. Leisti prisitraukti 2-3 valandas. Nukošti. Gerti rekomenduojama po ½ stiklinės 2-3 kartus per dieną.
******************************
20 gramų susmulkintų džiovintų žemuogės lapų ir uogų +1 stiklinė verdančio vandens. Ant nedidelės ugnies pavirinti 5-10 minučių. Leisti prisitraukti 2 valandas. Nukošti. Gerti patariama po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.
******************************
1 valgomasis šaukštas susmulkintų graikinio riešuto lapų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti pavirti 20-30 minučių. Ataušus – nukošti. Rekomenduojama išgerti po lygiai per dieną.
******************************
1 valgomasis šaukštas susmulkintų bruknių lapų +1 stiklinė verdančio vandens. Leisti prisitraukti 20-30 minučių. Nukošti. Gerti patariama po 1-2 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną.
******************************
1 arbatinis šaukštelis susmulkintų raugeriškio šaknų ar žievės +1 stiklinė verdančio vandens. Atvėsus – nukošti. Gerti patariama po 1-2 valgomuosius šaukštus 2-3 kartus per dieną tarp valgio.
******************************
3 baltas pupeles pamerkti nakčiai pusėje stiklinės šalto virinto vandens. Ryte patariama pupeles suvalgyti, o vandenį išgerti.
******************************
2 valgomieji šaukštai susmulkintų pupelių anksčių +0,5 litro verdančio vandens. Užpilti termose ir palaikyti 3-4 valandas. Nukošti. Gerti rekomenduojama po puse stiklinės 2 kartus per dieną – prieš valgį.
******************************
3 kilogramai smulkiai sutarkuotų ridikų +0,5 litro 50 laipsnių degtinės. Gerai sumaišyti, sudėti į stiklinį 3 litrų indą – gerai uždaryti. Leisti prisitraukti tamsioje, vėsioje vietoje 40 dienų. Pastoviai sujudinti. Nukošti. Gerti patariama po mažą taurelę 4-5 kartus per dieną. Pabaigus – padaryti 10 dienų pertrauką. Po to galima pakartoti.
******************************
Smulkiai supjaustytas vidutinio dydžio svogūnas +4 stiklinės šalto vandens. Leisti prisitraukti 24 valandas. Nukošti. Rekomenduojama išgerti per dvi dienas.
******************************
Kiaulpienių žydėjimo metu diabetikams rekomenduojama suvalgyti per dieną 10 žalių kiaulpienės stiebelių (mažėja cukraus kiekis organizme). Stiebelius reikia nuplauti kartu su žiedeliu ir tik po to galima nuskinti žieduką, o kotelį suvalgyti pamažu, gerai sukramtant. Žiedelį reikia nuskinti būtent prieš pat stiebelio valgymą. Pradėti valgyti patariama pradedant nuo žiedelio pusės.
******************************
50 vienetų serenčio žiedų (geltonų arba oranžinių) +0,5 degtinės. Leisti nusistovėti 7 dienas tamsioje, vėsioje vietoje. Nukošti. Patariama gerti po 1 arbatinį šaukštelį į ¼ stiklinės vandens 3 kartus per dieną prieš valgį.
******************************
2 valgomuosius šaukštus susmulkintos sukatžolės +0,5 litro verdančio vandens. Pavirinti ant silpnos ugnies 15 minučių. Leisti atvėsti 40 minučių. Nukošti. Gerti patariama po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną.
******************************
1 valgomasis šaukštas vaistinio šalavijo +0,5 litro degtinės 50 laipsnių. Leisti prisitraukti 14 dienų tamsioje, vėsioje vietoje. Kasdien sujudinti. Nukošti. Gerti patariama po 20-25 lašus į 1 valgomąjį šaukštą vandens – 3 per dieną po valgio.
******************************
10 lauro lapų +3 stiklinės verdančio vandens. Leisti nusistovėti 3 valandas. Patariama gerti po ½ stiklinės 3 kartus per dieną. Po to patariama padaryti 10-15 dienų pertrauką ir pakartoti iš naujo.
******************************
50 gramų mėlynių lapų +1 litras verdančio vandens. Atvėsus – nukoškite. Gerti patariama po puse stiklinės 3-5 kartus per dieną.
******************************

Parašykite komentarą