ČESNAKO NUOVIRAS

Česnakų nuoviras nepamainomas sergant įvairiomis infekcijomis, ūmiomis kvėpavimo takų infekcijomis, uždegimais.

Emaliuota keptuvė ar kitas neoksiduojantis indas. Supilkite į jį 2 stiklines vandens ir padėkite ant silpnos ugnies. Kai tik vanduo pradeda virti, į jį įpilkite šaukštelį susmulkinto česnako. Trumpam pavirinus, nuimti nuo ugnies. Nukošti.

Nereikėtų ruošti daug česnako nuoviro būsimam naudojimui: jis geras tik šviežias. Nepaisant gana nekaltos išvaizdos, tai labai stiprus vaistas, todėl nerekomenduojama vartoti daugiau nei pusės stiklinės kas 4-5 valandas.

ČESNAKO ANTPILAS

Smulkiai sukapotos česnako skiltelės dedamos į keraminį arba emaliuotą dubenį, užpilamos verdančiu vandeniu, tada sandariai uždengiamos dangteliu ir suvyniojama į rankšluostį. Leisti prisitraukti. Atvėsus nukošti.  Ruošiant užpilus didelę reikšmę turi vanduo. Patariama naudoti šulinio, šaltinio, virintą vandenį arba, kraštutiniais atvejais, distiliuotą vandenį. Antpilas geriau išlaiko lakiąsias medžiagas nei nuoviras.

Česnakų sirupas

Česnakų sirupas yra puiki priemonė, kai kalbama apie vaikus, kurie dažniausiai nenoriai vartoja česnako preparatus. Rekomenduojama kosuliui, laringitui ir nosiaryklės ligoms gydyti.

Į emaliuotą keptuvę suberti pusę stiklinės nulupto ir smulkiai supjaustyto česnako ir užpilti šviežiu tamsiu medumi. Švelniai maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sirupe ištirps visas česnakas. Tada uždenkite puodą dangčiu ir vėl pakaitinkite, stebėdami, kad sirupas nepridegtų. Nuimkite nuo ugnies. Nukošti. Laikyti šaldytuve.

Patariama naudoti: mažiems vaikams – 1 arbatinis šaukštelis, suaugusiems – 1 valgomasis šaukštas. Vartoti rekomenduojama kas valandą.

Česnakinis vynas

Česnakinis vynas stiprina nusilpusį organizmą ir padeda atkurti sveikatą po miokardo infarkto. Jis taip pat laikomas naudingu sergant ateroskleroze ir diabetu.

100 gramų susmulkinto česnako + 0,5 litro  Kagor. Leisti prisitraukti tamsioje vietoje 20 dienų, reguliariai papurtydami. Nukošti. Vartoti patariama 3 kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštą pusvalandį prieš valgį.

Česnakų likeris

Teigiama, kad ši priemonė gali pašalinti iš organizmo druskas, didinti darbingumą, išvalyti kraują, gerinti imunitetą, stiprinti kraujagysles. Sakoma, kad  stiprina širdį, valo kraują ir tonizuoja. Pašalina riebalų perteklių ir gerina medžiagų apykaitą. Nepamainomas sergant moterų ligomis ir uždegimais. Švelniai išvalo visą organizmą nuo kenksmingų nuosėdų.

Į skaidrų butelį sudėti 12 skiltelių česnako, kiekvieną skiltelę padalinti į 4 dalis. Įpilti tris taures raudonojo vyno. Uždaryti ir dvi savaites padėti saulėtoje lango pusėje. Papurtyti 2-3 kartus per dieną. Nukošti ir supilti į tamsų butelį. Vartoti patariama po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną 1 mėnesį.

Česnako lukštų tinktūra

Gali padėti reumato skausmų mažinimui, spręsti širdies ir kraujagyslių problemas.

100 gramų baltų česnako lukštų (nuplautų, pradžiovintų) + puse litro geros degtinės( ne mažiau 50 laipsnių). Leisti nusistovėti tamsioje, šiltoje vietoje 10-12 dienų. Laikas nuo laiko turinį pakratyti, sujudinti. Nukošti. Laikyti paruoštą tamsioje vietoje.

Naudoti rekomenduojama po 10-20 lašų į 50 ml vandens 3 kartus per dieną. Naudojimo laikas- 1 mėnesis. Pertrauka po naudojimo ne mažiau mėnesį laiko

ČESNAKO ALIEJAUS PARUOŠIMO BŪDAI

Aterosklerozė, sąnariai, trombozė, imunitetas, oda, kraujagyslės, virškinimo sistema, žarnynas, plaukai, cukriniu diabetas, antsvoris, medžiagų apykaita, onkologija, gripas, vidurių užkietėjimas, grybelis, spuogai.

Susmulkintą česnaką sudėkite į visiškai švarų ir sausą stiklinį indą ir užpilkite aliejumi. Stiklainį uždarykite dangteliu ir padėkite į tamsią vietą savaitei, kasdien papurtydami turinį. Perkoškite per sietelį, išklotą audiniu arba dviem sluoksniais marlės. Laikyti sandariai uždarytame butelyje kambario temperatūroje.
*****************************

Viena galvutė šviežio česnako + puse litro nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus. Česnako galvutė nulupama, skiltelės supjaustomos į keletą dalių ir dedama į gilų indą. Aliejus įkaitinamas iki 180 laipsnių ir supilamas į indą su česnaku. Palaikoma vėsioje patalpoje 7 dienas. Šiuo atveju nerekomenduojama naudoti šaldytuvo. Paruoštą aliejų atsargiai nukoškite, supilkite į tamsaus stiklo indą. Laikyti šaldytuve nuo dviejų iki dviejų su puse mėnesio. Šis aliejus puikiai tinka dėti ir į salotas, padažus.

***********************************

Nuluptas česnakas 50 gramų + 150 ml augalinio aliejus. Nuluptas česnako skilteles suberkite į trintuvą ir supilkite augalinį aliejų. Sumaišykite turinį iki vientisos masės. Aliejus paruoštas naudojimui.

Česnaką galite tiesiog smulkiai sukapoti ir apipilti aliejumi. Palikite 2-3 dienas, perkoškite per sietelį ir naudokite salotoms bei paruoštiems patiekalams pagardinti.

***********************************

50 gramų susmulkintų česnakų +150 ml augalinio aliejaus. 14 dienų padėkite į tamsią, vėsią vietą. Kasdien papurtykite aliejų. Nukošti.

Česnakų tepalas

Dedervinės, karpos, nuospaudos

Tepalui paruošti reikia imti sugrūstą česnaką ir santykiu 1:1 sumaišyti su kiauliniais taukais.

Parašykite komentarą