Prieskoniai pagal patiekalus

AVIENA
Vaistinis šalavijas, rozmarinas, levanda, kvapusis mairūnas, česnakas, kadagio uogos, šaltmėtė, dašis, šafranas, muskato riešutas, cinamonas, gvaizdikėlis, imbieras, lauro lapas, kvepiantieji pipirai, melisa, kvapusis bazilikas, gelsvė, kmynai, pipirmėtė, salierai, kadagio uogos, šafranas. Kepant + petražolė.

———————————————————————

JAUTIENA
Kvapusis bazilikas, česnakas, čiobrelis, daržinis dašis, gelsvė, isopas (juozažolė), peletrūnas, paprastasis kmynas, krapai (mėsos sriuboms), kvapusis mairūnas, pipirmėtė (mėta, šaltmėtė), paprastasis raudonėlis, salieras, rozmarinas (keptai), dašis, lauro lapai, muskato riešutas, cinamonas, imbieras, melisa, porai, salierai, gelsvė, kardamonas, guliašui + džiovintos paprikos.

———————————————————————

VERŠIENA
kaip jautienai + šaltmėtė, šafranas.

———————————————————————

KIAULIENA
Kaip ir jautienai + vaistinė melisa, gvazdikėlis, kadagio uogos, keptai mėsai + juozažolė, kmynai, imbieras.

———————————————————————

PAUKŠTIENA
Mėta (pipirmėtė, šaltmėtė), paprastasis raudonėlis, rozmarinas, cinamonas, vaistinė melisa, čiobrelis – paukštienos įdarams, gvaizdikėlis, kvapusis bazilikas, gelsvė, petražolė, salieras, keptą vištą – skaninti raudonėliu, kardamonas.

———————————————————————

ANTIENA
Kaip paukštiena + imbieras.

———————————————————————

ŽUVIS
Kvapusis bazilikas, česnakas, čiobrelis, dašis, gelsvė, juozažolė, kadagio uogos, petražolė, vaistinė melisa levanda – žuvų sriubai, krienai, krapai; karpį – grūstais kmynais, blakinė kalendra, lauro lapų (nedaug), valerijono lapai, geltonžiedis barkūnas, dašis, cinamonas, gvaizdikėliai, imbieras, muskato riešutas, džiovintos paprikos, balinis ajeras, mairūnas, pankolio žolė, peletrūnas, porai, rozmarinas, šafranas.

———————————————————————

MĖSIŠKOS SRIUBOS
Raudonėlis, salierai, vaistinė šventagaršvė, petražolė, kvapusis mairūnas, kmynai, peletrūnas, blakinė kalendra, pipirmėtė (mėta, šaltmėtė), gelsvė, čiobrelis, kvapusis bazilikas, petražolių šaknys, lauro lapai, porai, salierai, šafranas.

———————————————————————

PAUKŠTIENOS SRIUBOS
Kaip ir mėsiškos sriubos + rozmarinas, imbieras, muškato riešutas, melisa.

———————————————————————

DARŽOVIŲ SRIUBA
Šaltmėtė, rozmarinas.

———————————————————————

SILKĖ
Lauro lapas, cinamonas, kmynai, pipirmėtė.

———————————————————————

DARŽOVĖS
Cinamonas, lauro lapai, pankolio žolė, šaltmėtė, gvazdikėliai – į kalafiorus.

———————————————————————

GRYBAI
Gvaizdikėliai, melisa, salierai, kalenda, dašis (nesutrinti ir nelaužti – apkartins maistą).

———————————————————————

SALOTOS
mairūnas, melisa, pastarnokas, porai, peletrūnas.

———————————————————————

KIAUŠINIAI
pankolio žolė, peletrūnas, petražolė.

———————————————————————

PADAŽAI

kardamonas: mėsos, žuvies, paukštienos

Parašykite komentarą