Kolito gydymo receptai rekomenduojami liaudies medicinos

KOLITO GYDYMO RECEPTAI REKOMENDUOJAMI LIAUDIES MEDICINOS

Miškinė sidabražolė
Miškinės sidabražolės tinktūra: 30 gramų miškinės sidabražolės šaknų užpilti 500 ml gera, ne mažiau 50 laipsnių stiprumo degtine. Leisti nusistovėti 21 dieną tamsioje vėsioje vietoje pastoviai sujudinant. Nukošti. Rekomenduojama gerti 20 minučių prieš valgį po 30 lašų tris kartus per dieną į puse stiklinės vandens.
Paprastoji sukatžolė
2 valgomieji šaukštai sudžiovintos ir susmulkintos žolės užpilama 400 ml verdančio vandens, leidžiame nusistovėti 40 minučių. Nukošus – patariama viską išgerti per dieną nedidelėmis porcijomis. Gerti prieš valgį. Trukmė 3 savaitės.
Medus
Rekomenduojama 80-100 gramų medaus per dieną. Medų prieš naudojimą siūloma ištirpinti šaltame vandenyje arba obuolių sultyse ir gerti 3 kartus per dieną prieš valgį.
Juozažolė
1 valgomasis šaukštas juozažolės žiedų ir lapų (lygiomis dalimis) užpilamas 2 stiklinėmis verdančio vandens, leidžiama prisitraukti 20 minučių, nukošti. Rekomenduojama gerti po puse stiklinės 4 kartus per dieną.
Propolis
150 gramų propolio užpilti 500-600 ml 70 laipsnių stiprumo spiritu, keletą minučių gerai pateliūskuoti. Leisti nusistovėti 7 dienas. Nukošti. Rekomenduojama gerti po ½ – 1 arbatinį šaukštelį į taurelę vandens 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį. Gerti 1 mėnesį.
 
Medetka
2 arbatiniai šaukšteliai medetkų užpilami 2 stiklinėmis verdančio vandens, leisti prisitraukti 30 minučių, nukošti. Rekomenduojama gerti po puse stiklinės 4 kartus per dieną prieš valgį.
Žemuogių lapai
1 valgomąjį šaukštą susmulkintų žemuogių lapų užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens, praėjus 20 minučių nukošti ir patariama gerti prieš valgį po 1/3 stiklinės. Rekomenduojama gerti 3 savaites.
Pankolis 
10 gramų pankolio vaisių užplikyti 1 stikline verdančio vandens ir kaitinti vandens vonelėje 15 minučių. Ataušusį užpilą nukošus, papildyti virintu vandeniu iki 200 ml. Rekomenduojama gerti po 1/3 -1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.
Granatas
20 gramų sudžiovinto granato arba 50 gramų šviežaus vaisiaus su sėklomis užpylus 1 stikline šalto vandens, nestipriai kaitinant virinti 30 minučių. Nuovirui truputį pravėsus, nukošti ir patariama vartoti 2 kartus dienos bėgyje po 2 valgomuosius šaukštus.
Granato žievės nuoviras
2 valgomuosius šaukštus susmulkintos granato žievės užplikyti verdančiu vandeniu ir toliau kaitinti 30 minučių įstačius į kitą puodą su verdančiu vandeniu. Nufiltravus per daugiasluoksnį marlės tamponą, papildyti virintu vandeniu iki pradinio lygio. Gerti rekomenduojama po ¼ stiklinės 2-3 kartus dienoje prieš valgymą.
Mėtos
2 valgomieji šaukštai mėtos lapelių užplikyti 2 stiklinėmis karšto vandens, po 20 minučių nukošti, gerti patariama po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną, likus 15-20 minučių iki valgymo pradžios.
Krapai
1 valgomąjį šaukštą krapų arba anyžių sėklų užpilti 1 stikline pieno ir užvirinti. Pravėsusį nuovirą nukošti ir rekomenduojama išgerti iš lėto mažais gurkšneliais.
Juodosios tuopos pumpurai
50 gramų tuopos pumpurų užpilti 0,5 litro geros degtinės ir palaikyti 2 savaites tamsoje, dažnai pateliūskuojant indo turinį. Vartoti siūloma po 1 valgomąjį šaukštą į taurelę vandens 3 kartus per dieną 15 minučių prieš valgį.
Vaistinės ramunėlės
1 valgomąjį šaukštą ramunėlių žiedų užplikyti 1 stikline karšto vandens, praėjus 1 valandai nukošti ir gerti patariama po pusę stiklinės 3 kartus per dieną.
Paprastoji bitkrėslė
5 gramus bitkrėslės žiedų užplikinti 300 ml karšto vandens ir po 2 valandų nukošus siūloma vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus dienoje.
Avietės
4 arbatiniai šaukšteliai aviečių uogų arba susmulkintų lapų užplikyti 400 ml karšto vandens, leisti prisitraukti 30 minučių. Nukošti. Gerti patariama po pusę stiklinės prieš valgį 4 kartus dienos bėgyje.
Ieva
1 valgomąjį šaukštą ievos vaisių užplikyti 1stikline verdančio vandens ir dar pavirinti 5 minutes nestipriai kaitinant. Po 2 valandų nukošus, gerti rekomenduojama po 1/4 stiklinės 2-3 kartus dienoje.
PERSPĖJIMAS. Nesutraiškykite ievos uogose esančių kauliukų, kurie turi nuodingų medžiagų.
Bergenija
1 valgomąjį šaukštą susmulkintų bergenijos šakniastiebių kartu su šaknimis užpilti 1stikline karšto vandens ir virinti 30 minučių įstačius į kitą puodą su verdančiu vandeniu. Nukošus ir atvėsintą nuovirą patariama vartoti po 2 valgomuosius šaukštus 3-4 kartus dienos eigoje.
Kraujalakė
1 valgomąjį šaukštą susmulkintų vaistinės kraujalakės šakniastiebių kartu su šaknimis užplikyti 1 stikline karšto vandens, pavirinti 30 minučių. Po 2 valandų nukošus rekomenduojama vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 5 kartus per dieną prieš pradedant valgyti.
Arbūzo žievė
80-100 gramų sudžiovintos ir susmulkintos arbūzo žievės užplikyti 2 stiklinėmis karšto vandens. Gerti patariama po pusę stiklinės 4-6 kartus dienoje.
Baltalksnis
1 valgomąjį šaukštą baltalksnio spurgų užpilti 200 ml vandens, užvirus – dar pavirinti 2 minutes. Leisti prisitraukti ir po 2 valandų nukošus rekomenduojama gerti prieš valgį po 1/4 stiklinės 4 kartus per dieną.
15 gramų jaunos baltalksnio žievės užplikyti 200 ml karšto vandens. Vartoti patariama po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną.
Kmynai
1 valgomąjį šaukštą kmynų sėklų užplikyti 1 stikline karšto vandens, leisti prisitraukti 30 minučių. Gerti patariama po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną.
Vaistinė dirvuolė
1 valgomasis šaukštas susmulkintos žolės užpilamas viena stikline verdančio vandens, paverdama uždarame inde 2-3 minutes, leidžiama pastovėti 2-3 valandas. Nukošti. Rekomenduojama gerti po trečdalį stiklinės triskart per dieną.
Rekomenduojama:
– gerti svogūnų sultis po 1 arbatinį šaukštelį 3-4 kartus dienoje.
Mikroklizmos
Vaistinių ramunėlių nuoviro su medum mikroklizmos.
Receptas:
1 valgomąjį šaukštą ramunėlių žiedų užplikykite 1 stikline verdančio vandens ir tik užvirinkite. Palaukus, kol atvės iki tinkamos naudojimui temperatūros, nukoškite ir ištirpinkite nuovire 1 arbatinį šaukštelį medaus. Vienai mikroklizmai reikia 30-50 ml ramunėlių nuoviro su medumi. Gydymo kursas – 8 procedūros.

Parašykite komentarą